12 januari 2019
16:00

IK Zenith

Referat: Älvängens IK - IK Zenith

Toppmatch mot starkt motstånd i form av Zenith. Då vi spelar färre antal matcher än övriga lag är det bara segrar som gäller i matcherna som återstår. Matchen börjar bra, vi har det mesta av spelet och har chanser till omställningar men idag är vi fumliga och aningen tröga. Trots detta gör vi 1-0 i första halvlek och de skapar inte mycket alls då vårt försvarsspel funkar bra. I andra halvlek kommer de in i matchen och nu hamnar vi illa till emellanåt. Kvitteringen kommer och det målet bjuder vi på med bolltapp på mittlinjen och långskott som letar sig in. Med 5 minuter kvar lyckas vi äntligen med ett riktigt futsal anfall, Julia spelar till Emma som friställer Vega som får öppet mål.
Att vi vinner matchen trots att vi gör en rätt blek insats säger en del om vår styrka vi besitter, vi slår alltså laget som förra veckan slog ut Lerum i SM-kvalet. Match imorgon igen, då hoppas vi på lite mer skönspel.